НОВИНИ

МВР разработи спешно бланка за улеснение при придвижване през КПП в областните градове

bnt avatar logo
от БНТ
14:34, 21.03.2020 (обновена)
8664
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, МВР в спешен порядък изготви нова бланка, съобщи ведомството.

Тя служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

Гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция": Бланка-декларация, която гражданите да могат да попълват собственоръчно на тези изградени КПП-та, като в нея да може да се отбелязва адрес по местоживеене, ако е различен от постоянния и настоящия, с цел да не се правят струпвания на гишетата на български документи за самоличност за промяна местоживеененто на гражданите. Също, в тази декларация ще бъде отбелязван работодател, където лицето работи и ще се иска заверка от работодателя.

От 00:00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

Бланката е достъпна тук.

Ето и телефоните за услуги и сигнали във връзка с въведеното извънредно положение заради COVID-19 на територията на Столична община:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да управляваме бюджета си по време на извънредното положение?
Как да управляваме бюджета си по време на извънредното положение?
Френските власти глобиха повече от 39 000 души, нарушили карантината
Френските власти глобиха повече от 39 000 души, нарушили карантината