НОВИНИ

На 1 юни: "1000 фунийки за 1000 усмивки" за деца с увреждания

bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 01.06.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

В Сопот стартира инициативата "1000 фунийки за 1000 усмивки". По повод Международния ден на детето с фунийка сладолед бяха зарадвани деца с увреждания от Карлово и Сопот.

Инициативата започна от басейна над Сопот. Мястото, станало известно с плуващото мече Суими, което зарадва милиони хора по цял свят, благодарение на видеото, което беше заснето от камерите на комплекса. Оттогава мисията на собствениците е да подаряват усмивки.

Всички деца заслужават да се усмихват, да растат с усмивка. Ние сме хората, които отговаряме днес какви деца ще пораснат утре. Искаме всеки да опита и да се докосне до истински продукт, натурален, обаче не всички могат и нашата кампания е насочена към деца, които няма как да опитат сами, казва Албина Ясинская, инициатор на кампанията "1000 фунийки за 1000 усмивки".

Първите деца, в очите на които видяхме радостта, бяха от Центъра за комплексни услуги в Сопот. Те се насладиха на различни вкусове и аромати.

Смисълът е да обединим и да направим децата щастливи, но въпросът е не само на този ден. Въпросът е те всеки ден да изпитват любов, да се усмихват, да имат забавления и да получават знания в различните насоки, ще публикуваме всичко. Надявам се да събираме усмивки, казва Нина Цънцарова от Център за комплексни услуги Сопот.

Това, че те са деца с увреждания, те пак играят, пак се веселят, пеят, четат и всичко това... Детето ми е здраво, но не правя разлика, те са като мои деца, казва Нина Радуйчева от Център за комплексни услуги Сопот.

В комбинация с вкусния сладолед децата разбраха как е било спасено мечето Суими и защо е важно да пазим природата и кафявите мечки

Тръгваме в посока Пловдив, Калофер, София и надявам се ще стигнем до всичко деца. Специална количка имаме за сладоледа, имаме възможност да пътуваме. Сега преговаряме с други центрове, домове, казва още Албина Ясинская, инициатор на кампанията "1000 фунийки за 1000 усмивки".

Кампанията ще продължи в цялата страна.

Репортер: Станислава Христозова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътят към УЕФА Евро 2020, епизод 6
Пътят към УЕФА Евро 2020, епизод 6
"Автомагистрали" пред БНТ: Предоставените аванси са по договори с продължително действие
"Автомагистрали" пред БНТ: Предоставените аванси са по договори с продължително действие