НОВИНИ

Бойко Борисов: Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността, че ще счупят държавата

Николай Минков
от Николай Минков
22:28, 11.07.2020
9051
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
живо бойко борисов нищо задържа управлението освен отговорността счупят държавата

ГЕРБ няма да подаде оставка заради отговорността да бъде съхранена държавата. Това заяви чрез видеобръщение във Фейсбук малко преди 23 часа премиерът Бойко Борисов. Той се обяви срещу езика на омразата и срещу насилието. Призова политическите опоненти да бъдат държавници и да надскочат партийните си пристрастия.

В обръщението си премиерът обясни защо ГЕРБ няма да се оттегли от управлението.

"Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността за това, че ще счупят държавата. Тези не могат да управляват. Доказали са го. С всяко тяхно влизане в управлението, се затварят еврофондовете. Дойдат ли БСП, веднага спират".

Борисов попита къде ГЕРБ участва в задкулисия и даде пример със случилото се на плажа "Росенец" вчера.

"Огромен успех за Христо Иванов и "Да, България". Огромен успех за Карадайъ и ДПС и накрая в хор и двамата - уж нашето в кавички ДПС се прегърнаха с "Да, България", пяха песни и какво казаха - лоша е полицията, кметът на Бургас, лош е ГЕРБ. Това ли е нашата подкрепа? Това ли е нашата задкулисна коалиция?".

Премиерът се обърна към протестиращите и органите на реда да не проявяват насилие.

"Много моля, тези, които не ни обичат, но са на протест. Нека да си го изразяват, както много пъти. Пазете се. Не проливайте кръв. И едните, и другите. Не се замервайте. Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях, когато провокира откровено се провокира".

Премиерът се обяви срещу езика на омразата.

"Използването на такъв език на омразата няма да доведе до нищо. Нищо добро за държавата. Когато запалиха Партийния дом, понеже чуваме сега, че за това се готвят след малко. Нека си спомнят следващите 12 години. Всички вървяха нагоре. 12 години какво - застой, блато за България. И какво?! Искат да строшат Министерски съвет. Държавна собственост. Да го строшат, щом искат. Това е демокрацията. Да отидат да строшат и "Тракия", и "Марица", и "Европа", и "Хемус", и "Ботевград - Мездра". Ние само сме градили".

И припомни част от успехите на правителствата, на които е бил начело.

"За 10 години ГЕРБ е изградил двойно повече, отколкото Тодор Живков е изградил магистрали. ГЕРБ е изградил, колкото всичките премиери в мое лице досега заедно. За това ли да дам оставка?! Затова ли?! Влязохме в банковия съюз, доходите растат стори се всичко. С пандемията се справихме най-добре".

Призова работодателите, синдикатите да си направят и те бърза преоценка какво искат да се случи в страната.

Включих се само с молба: не проливайте кръв. Протестирайте колкото искате, но пазете полицаите. Оставаме да управляваме само защото щетите сега ще бъдат по-големи, каза още Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестното шествие обиколи целия център на София (обобщение)
Протестното шествие обиколи целия център на София (обобщение)
Андрей Рубльов спечели "Thiem`s 7"
Андрей Рубльов спечели "Thiem`s 7"