НОВИНИ

Караянчева: Депутатът от ДПС Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

bnt avatar logo
от БНТ
23:30, 31.03.2020
13869
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Имаме народен представител с установен положителен тест за коронавирус. Това е д-р Хасан Адемов от ДПС. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева на извънреден брифинг тази вечер.

Тъй като предстои НС да гласува актуализацията на Бюджет 2020, след като бях информирана за случая с г-н Адемов, веднага потърсих контакт с Националния оперативен щаб.

Препоръчаха ми всички народни представители да минат през тест за коронавирус. Това ще стане утре в две болнични заведения, където от сутринта ще се правят тестове на народни представители.

В четвъртък ще се тества цялата администрация на НС, която е имала контакт с д-р Адемов, както и квесторите в пленарна зала, съобщи още Караянчева.

Утре няма да има заседание на комисията по бюджет и финанси. На извънреден председателски съвет ще се реши кога да е следващото такова, според ситуацията, каза още председателят на парламента.

Караянчева допълни още, че е в постоянен контакт с Националния оперативен щаб, премиера Борисов, както и финансовия министър Горанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първоаприлски сняг
Първоаприлски сняг
Нидерландия удължава мерките срещу коронавируса до края на април
Нидерландия удължава мерките срещу коронавируса до края на април