НОВИНИ

Кирил Петков след консултациите: Ще бъдем максимално диалогични при третия мандат

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
10:01, 15.07.2022 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

"Ще бъдем максимално диалогични при третия мандат, ако бъде даден на съществуващите ни коалиционни партньори. Ще направим всичко възможно България да не влезе в политическия риск, осъзнаваме тази отговорност. Единствената цена, която не сме готови да платим в тази диалогичност, е цената хора, които не са в парламента, да взимат решения за огромни обществени средства", заяви след консултациите при президента Кирил Петков.

По думите му ако партньорите на "Продължаваме промяната" успеят да направят възможно да няма задкулисие, от ПП са готови за разговори.

Десислава Атанасова: Нашето становище за третия мандат не е променено

"Искаме да видим при кого ще отиде третият мандат - не искаме два милиарда вместо да отидат при хората - да отидат при 8 човека. Както аз показах с личния си пример, личните кандидатури въобще не са от важно значение, най-важното в този момент е да сме сигурни, че имаме парламент, който може да подкрепи това правителство, парламент, в който хората могат да вземат решенията вътре в парламента", допълни Кирил Петков.

Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Това е вторият кръг консултации преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

В началото на срещата държавният глава акцентира, че провежда консултации с всички парламентарно представени политически сили в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети и в очакване да се оползотвори последната надежда.

"Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача, но политиците и в парламента, и в правителството са там по волята на българските граждани, които очакват диалог, компромиси, усилена работа, така че да се решават техните проблеми, които в условията на глобална криза растат с всеки един ден", допълни Румен Радев.

ВСИЧКО ЗА КОНСУЛТАЦИИТЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ-СДС при президента: Поемаме отговорност да търсим решения как държавата да се справи с кризите
ГЕРБ-СДС при президента: Поемаме отговорност да търсим решения как държавата да се справи с кризите
Джип блъсна мъж на тротоар пред болница в София (СНИМКИ)
Джип блъсна мъж на тротоар пред болница в София (СНИМКИ)