НОВИНИ

Ученик журналист откри заседанието на Министерски съвет заедно с Гълъб Донев

живо брифинг прокуратурата случая разменени бебета
bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 21.12.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Шестокласникът Божидар Лалов от столичното 7-о училище откри днешното заседание на Министерски съвет заедно със служебния премиер Гълъб Донев.

Божидар води своя рубрика в Радио София на БНР и след изборите на 2 октомври отправил покана за разговор с премиера.

Гълъб Донев отговорил, че предпочита да се запознаят в удобно и за двамата време.

"Вчера се срещнахме на четири очи и, както се казва, обсъдихме теми във взаимен интерес. Той ми разказа за интереса си към журналистиката и политиката. Аз поисках да чуя как в очите на едно дете изглеждат последните събития в България. Той отговори, че страната ни боледува от неразбирателство и лечението за това състояние е диалогът", каза Донев в началото на правителственото заседание.

Той изтъкна, че мечтите на едно дете са най-доброто пожелание към всички в навечерието на Рождество и именно затова го е поканил да открият заедно днешното заседание на Министерски съвет.

"Неразбирателството се лекува с разговор и с мир и това е моята мечта за България. Когато порасна, бих искал да видя мир и разбирателство между хората в страната ни, да видим как ще се подобри страната.
Със сигурност ще стана журналист в бъдеще, така че колеги, може да ме очаквате", каза Божидар.

Той получи от премиера подарък - книгата "Представи си" по текст на Джон Ленън, с пожелание да остане винаги такъв мечтател.

Очаква се на заседанието си Министерският съвет да одобри годишния доклад за състоянието на националната сигурност през 2021 г. Вносител на доклада е премиерът Гълъб Донев.

Министрите ще одобрят и промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта. Допълнително пари по бюджета си ще получи Министерството на образованието, за да финансира неделните училища в чужбина.

Кабинетът ще приеме и национална програма за отбелязване на 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пампорово открива ски-сезона на 23 декември
Пампорово открива ски-сезона на 23 декември
Марк Христов отпадна в първия кръг на турнира по джудо от сериите Мастърс в Израел
Марк Христов отпадна в първия кръг на турнира по джудо от сериите Мастърс в Израел