НОВИНИ

ГЕРБ след КСНС при президента: Имаме консенсус по всички въпроси

bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 10.01.2022 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Приключи заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, който президентът Румен Радев свика днес. Държавният глава и политическите лидери обсъдиха българската позиция на фона на растящ натиск към София да одобри преговорната рамка на Скопие.

След заседанието един от първите коментари беше на Десислава Атанасова от ГЕРБ.

На практика беше препотвърдена Рамковата позиция, решението на 44-тото НС и решението на МС. За всеки държавник няма по-голяма оценка от това да се препотвърди неговата позиция, в този смисъл се радвам, че останалите колеги в КСНС оцениха приноса на 44-ото НС и на правителството на кабинета "Борисов" 3 по отношение на асоциирането на РСМ. Имаме консенсус по всички въпроси, коментира Атанасова. Преговорите ще продължат, когато има изпълнени условия, които са поставени, допълни тя.

На заседанието на КСНС присъстваха министър-председателят Кирил Петков, председателят на парламента Никола Минчев и зам. външният министър Ирена Димитрова, военният министър Стефан Янев, както и посланикът ни в РСМ Ангел Ангелов.

Ще има или не консенсус сред политическите сили и президента за Република Северна Македония?

Участваха още Десислава Атанасова от ГЕРБ, Кристиан Вигенин от БСП, Мустафа Карадайъ - ДПС, от "Има такъв народ" Тошко Йорданов, от "Демократична България" - Христо Иванов, от "Възраждане" - Костадин Костадинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обстановката в Казахстан се нормализира
Обстановката в Казахстан се нормализира
След КСНС: България препотвърждава единната си позиция спрямо РСМ
След КСНС: България препотвърждава единната си позиция спрямо РСМ