НОВИНИ

Националите ни по волейбол до 21 г. сразиха Бразилия на приятелския турнир в зала "Левски София"

националите волейбол сразиха бразилия приятелския турнир зала левски софия
Снимка: БФ Волейбол, Костадин Андонов
bnt avatar logo
от БНТ
18:27, 01.07.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален отбор на България по волейбол до 21 години срази Бразилия на големия приятелски турнир в за0ага на „Левски София". Нашите нямаха прошка срещу именития съперник и го победиха с 3:0 (25:21, 25:19, 25:19).

Утре от 16 ч. се изправяме срещу САЩ, които по-късно днес играха втория мач срещу Иран. В понеделник от 10 ч. пък е мачът ни срещу персите. Трите отбора се готвят за световното първенство в Бахрейн.

Първият гейм стартира със страхотна серия от начален удар на Алекс Николов. Бразилците така и не можеха да намерят решение срещу разнообразието на нашата звезда. Николов остава в България, за да се готви с младежкия тим и няма да участва в третия турнир от Лигата на нациите в Анахайм.

Благодарение на Николов поведохме светкавично с 4:0. Бразилия обаче също имаше своите козове."Селесао" обърна резултата и дръпна с три точки. Следващото равенство дойде чак при 13:13. Стартира разменя на точки, докато отборът на нашия треньор Андреа Буратини отново взе аванс. При 23:19 нашите вече имаха увереност, че ще спечелят частта. И го направиха успешно с 25:21.

Вторият гейм започна много по-равностойно. Двата отбора си разменяха точки и никой нямаше преднина с повече от две. Така е до първата третина, когато вече нямаше кой да спре България. И отново вездесъщ на терена беше Алекс Николов. Особено при начален удар той тормозеше бразилците и правеше дълги серии. Така геймът беше спечелен още по-лесно – 25:19.

Увереността на българите съвсем укрепна. Отличните изпълнения на начален удар помогнаха да сме още по-силни в третата част. Там България започна ударно и в нито един момент не даде шанс на Бразилия да се върне в дуела. Рано преднината ни стана 10:4 след серия от асове. Нашите играеха с такава лекота, че всичко им се получаваше. От другата страна Бразилия не беше на себе си. При 12:6 допуснахме отпускане, защото „селесао" направи три поредни точки.

Таймаутът на Андреа Буратини означаваше и прекъсване на бразилската серия. И означаваше старт на наша. Макар и само две поредни, точките бяха достатъчни за връщане на статуквото. Преднината ни бързо стана 17:10. В крайна сметка нашите заключиха мача при 25:19.

България демонстрира много добро лице седмица преди старта на световното първенство. В групата там играем срещу Канада, Индия и Полша.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макс Ферстапен спечели спринтовото състезание преди Гран при на Австрия във Формула 1
Макс Ферстапен спечели спринтовото състезание преди Гран при на Австрия във Формула 1
Макрон отмени посещението си в Германия заради безредиците във Франция
Макрон отмени посещението си в Германия заради безредиците във Франция