НОВИНИ

Над 1 383 000 души по света са заразени с COVID-19

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:52, 07.04.2020
Чете се за: 01:09 мин.
По света

За първи път Китай не съобщава за нов смъртен случай за вчерашния ден. Смъртността във Франция е рекордна, а в Испания се покачи след четири поредни дни на снижаване.

Заразените в целия свят вече са повече от един милион и 383 хиляди. Починалите са близо 79 хиляди. Броят на излекуваните с всеки изминал ден се увеличава и вече доближава 300 хиляди.

Карантината във Франция изглежда дава резултати - от три дни насам тежките случаи са намалели, но за последните 24 часа са регистрирани най-много досега 833 смъртни случая. Страната е разделена на две - относително пощаденият от болестта запад и претоварените почти над 100 процента реанимационни служби на изток. Властите забраниха спортуването навън между 10 и 7 вечерта заради нарасналия брой тичащите.

Лоран - жител на Париж: Или да го забранят изобщо или не.

В Испания отчетоха ново покачване на смъртността след четири поредни дни на снижаване.

Мария Хосе Сиера - извънреден здравен щаб на Испания: Вчера са починали 743-ма души.

Новите случаи на зараза обаче са намалели. Планинско селце в Италия се превърна в своебразна лаборатория за изследване на вируса. Нерола е обградена от военни, жителите й не могат да напускат домовете си, но всички ще бъдат изследвани.

Шоколадовите великденски яйца, продавани в интернет, в Италия може да поскъпнат до 168 процента, предупреди асоциация на потребителите.

А оперната звезда Андреа Бочели ще опита да повдигне духа на сънародниците си с изпълнение в катедралата в Милано на 12-и април, когато католиците празнуват Възкресение.

В Румъния десет новородени са с коронавирус, смята се, че са заразени от персонала в болницата в Тимишоара, но бебетата не проявяват симптоми. Майките са с отрицателни проби.

Във Финладия провеждат избирателни тестове за антитела, за да имат пълна картина на заболяването. Болниците изпращат покани на случайно избрани граждани от всички възрасти по електронната поща. Досега са потвърдени 2 176 случая на зараза и 27 починали.

Извънредно положение влиза в сила и в Япония.

Шиндзо Абе - министър-председател на Япония: Извънредното положение започва от днес до 6-и май.

Мярката засяга 40 процента от населението, в това число Токио.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наблюдаваме явлението Супер розова Луна
Наблюдаваме явлението Супер розова Луна
COVID-19 засегна 81% от работещите по света
COVID-19 засегна 81% от работещите по света