НОВИНИ

Над 3 м и л ио н а л ева загуби за градския транспорт във Варна заради кризата с COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
16:21, 21.05.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Над 3 милиона лева са загубите на градския транспорт във Варна по време на извънредното положение. Това се дължи на драстично намалелия брой пътници през март и април, когато хората бяха призовани да останат вкъщи заради коронавируса. Въпреки финансовите затруднения, общинският превозвач не е пред фалит, а цената на билета остава 1 лев.

Заради кризата с коронавируса е направена оптимизация на разходите в градския транспорт. От дружеството се надяват до края на май да влязат в нормален ритъм.

Инж. Злати Златев, изпълнителен директор на „Градски Транспорт” - Варна: Засега започна леко да се вдига оборотът. Времето предполагам и то оказва влияние, разхлабването на мерките, също.

Въпреки кризата с COVID-19, съкратени в градския транспорт няма. Заради финансовите загуби, дружеството не може да осигури тестване на служителите си за COVID-19.

Инж. Злати Златев, изпълнителен директор на „Градски Транспорт” - Варна: Това могат да го направят от общината... Смятам, че е редно, защото нашите водачи и най-вече кондукторите са на първа линия, както лекарите.

Галя Христова от 8 години продава билетчета в автобусите и досега не е работила в условията на пандемия. Споделя, че отказва да таксува пътници, които нямат предпазни маски.

Галя Христова, кондуктор: И на следващата спирка, след като не бъдат таксувани, те задължително слизат.

След всеки курс се дезинфекцират дръжките, вратите и седалките в автобусите. За да се гарантира здравето на пътници, във всеки автобус е поставен дезинфектант.

Репортер: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобиха Топлофикация - Русе за изпускане на вредни емисии във въздуха
Глобиха Топлофикация - Русе за изпускане на вредни емисии във въздуха
Парк "Македония" е незаконен установи РДНСК - Благоевград
Парк "Македония" е незаконен установи РДНСК - Благоевград