НОВИНИ

Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж

340 машини обработват пътните настилки районите снеговалеж
bnt avatar logo
от БНТ
10:06, 23.03.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Общество

Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Няма въведени ограничения по републиканската пътна мрежа заради започналите през нощта валежи. Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през високопланинските проходи, с изключение на прохода “Шипка”, по който през миналата седмица бе спряно преминаването заради изграждането на връзката на обхода на Габрово с първокласния път I-5.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID-19 ще струва на икономиката на Германия до 729 млрд. евро
COVID-19 ще струва на икономиката на Германия до 729 млрд. евро
Пета градска болница в София е временно под карантина
Пета градска болница в София е временно под карантина