НОВИНИ

Надежда Йорданова: Добрата новина днес е, че остават изборен район "Чужбина" и Общественият съвет към ЦИК

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 01.12.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Към настоящия момент смесеното гласуване - хартия плюс машинно гласуване, като че ли остава в сила. Дали това ще бъде така до края на парламентарния ден предстои да видим, защото има многобройни и противоречиви гласувания. Добрата новина е, че изборен район "Чужбина" и Обществения съвет към ЦИК също остава. Това каза в предаването "Още от деня" Надежда Йорданова от "Демократична България".

"Хартиената коалиция" отхвърли категорично и преброителните центрове, въпреки публичните заявки на лидери, както от страна на ГЕРБ, така и от страна на БСП. В някои от публичните говорения БСП бяха заявили, че били подкрепили преброителните центрове. За съжаление мнозинството в залата не ги подкрепи, въпреки че те бяха тествани и опитът беше отчетен като успешен, заяви Надежда Йорданова, заместник-председател на ПГ на "Демократична България".

Тя посочи още, че ДБ поддържа своята позиция, че трябва да се направят всички усилия за реализирането на втория мандат. Да има задълбочени разговори и ясно формулирани приоритети, защото пред България има важни национални задачи - еврото и Шенген са изключително отговорна задача през следващите месеци.

Йорданова каза още, че ще настояват за сериозни разговори за реализиране на втория мандат, но уточни, че все пак мандатоносител е ПП и те са основният субект в този процес.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георг Георгиев: Политическите ни противници изпаднаха в амок и пропуснаха същинските дебати
Георг Георгиев: Политическите ни противници изпаднаха в амок и пропуснаха същинските дебати
Кирил Петков: Днес имахме няколко победи, ще се борим докогато трябва
Кирил Петков: Днес имахме няколко победи, ще се борим докогато трябва