НОВИНИ

Украйна чества Деня на националната гвардия

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:42, 26.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Украйна чества Деня на националната гвардия. Всеки ден, на бойното поле, показвате верността си към страната, и това не са празни думи - каза в обръщение, публикувано във Фейсбук, главнокомандващият на украинските сили генерал Валерий Залужни. "Вие се борите за живота на всеки украинец и от първия ден на руската агресия показвате впечатляваща храброст".

Междувременно най-малко 20 руски въздушни атаки са регистрирани за изминалото денонощие - данните са на украинския Генерален щаб.

Битката за Бахмут продължава - според руски източници, руснаците са превзели завода, който преди няколко дни посети Володимир Зеленски. Няма независимо потвърждение на информацията. Киев продължава да твърди, че украинските военни удържат позициите си.

През следващата седмица директорът на Международната агенция за атомна енергия Рафаело Гроси ще посети АЕЦ "Запорожие". Заплахите за ядрената сигурност в контролираната от Русия централа са "твърде очевидни", се казва в становище на агенцията. Очаква се около съоръжението да бъде изградена "зона за сигурност".

"Стъпка по стъпка, правим всичко възможно, за да сме сигурни, че руският реваншизъм ще изгуби във всеки елемент от агресията срещу Украйна и свободните нации като цяло. Русия трябва да претърпи поражение на бойното поле, в икономиката, в международните отношения, в опитите си да замени историческата истина с имперски митове. Кремъл губи битката за духовното поробване на народа ни", заяви Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Иванов, Мария Петрова и Радослав Янков в "Арена спорт" от 12:30 ч. по БНТ 1
Георги Иванов, Мария Петрова и Радослав Янков в "Арена спорт" от 12:30 ч. по БНТ 1
Калина Николаева в предаването "Аз съм"
Калина Николаева в предаването "Аз съм"