НОВИНИ

Най-много дъжд валя в Кюстендил, времето остава без промяна

bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 18.04.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за дъжд и днес в страната. Ето и падналите валежи от снощи до 18.00 ч. днес - най-много валя в Кюстендил - 12 литра на квадратен метър, 11 - в Плевен и Ловеч, в София - 7 литра. Времето остана и хладно за втората половина на април с температури в по-голямата част от страната едва между 9 и 14 градуса.

През следващото денонощие отново ще е облачно, валежите ще продължат и на много места ще са значителни. В областите с предупредителен жълт код се очакват между 25 и 35 итра на квадратен метър.

През деня в отделни райони ще има и гръмотевици; възможни са и градушки. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, но дневните ще се понижат и максималните ще са между 8° и 13°. До вечерта дъждът ще отслабне, на места временно и ще спре.

В планините също ще вали, като границата между дъжд и сняг ще е на надморска височина около 1500 метра. На места валежите ще са значителни, в отделни райони ще има и гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, по най-високите части от североизток. Температури в курортите - около 3 - 4 градуса, на Алеко малко под нулата.

И в останалата част от Балканите валежи ще продължат, по-значителни ще са на места в южната половина от полуострова. Времето в Централна и по-голямата част от Източна Европа също ще е предимно облачно, на много места с превалявания от дъжд. Дъждовно ще бъде и на Апенинския полуостров, където температурите ще са по-ниски от обичайните. В Северна Европа ще бъде предимно слънчево, на Скандинавския полуостров - и топло за сезона.

А у нас през почти цялата следваща седмица времето ще е по-често облачно и с краткотрайни и слаби превалявания. В сряда ще има повече слънце и максималните температури ще започнат да се повишават. В четвъртък ще е почти без валежи, но в петък на места в Западна България отново ще превали дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 души са загинали във влаковата катастрофа в Египет
11 души са загинали във влаковата катастрофа в Египет
Да живееш активно на всяка възраст - вдъхновяваща история от Мадрид
Да живееш активно на всяка възраст - вдъхновяваща история от Мадрид