НОВИНИ

Найден Тодоров: Културата трябва да върви напред, каквото и да става

найден тодоров културата върви напред каквото става
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 09.04.2024
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Новият министър на културата Найден Тодоров пое поста от досегашния – Кръстю Кръстев.

„За мен е чест и голямо удоволствие да Ви предам този пост“ – с тези думи се обърна Кръстю Кръстев към министър Тодоров.

„Адски спокоен и уверен съм, вярващ в това, което ще направите за Министерството на културата, то заслужава най-доброто и аз смятам, че Найден Тодоров е най-доброто, което може да се случи на Министерството на културата. Възхищавам Ви се, поздравявам Ви и Ви пожелавам от все сърце на добър час!“, каза още досегашният министър Кръстю Кръстев, като посочи още, че Найден Тодоров е не само много добър диригент, но и много добър човек.

Кръстю Кръстев символично предаде на наследника си Найден Тодоров фототипно копие на прочутата Манасиева хроника, която „е символ на задълженията в Министерството на културата“ и която в знак на приемственост си предават министрите на културата.

„С министър Кръстев вече имаме опит в приемането и предаването. Аз съм спокоен за това, което намирам, защото и двамата сме от една сфера и няма как да нямаме близко виждане за това, че културата трябва да върви напред, каквото и да става.

И двамата знаем, че една нация не се формира от икономика, не се формира от нищо друго, освен от културата.

Точно културата е най-важната за всички нас – това съм твърдял аз винаги, а съм сигурен, че това е верую и на г-н Кръстев. Това означава, че върху всички Вас пада огромна отговорност“, обърна се министър Найден Тодоров към екипа на Министерството на културата.

Той обеща, че ще се постарае да продължи пътя на министър Кръстев и културата да върви напред.

"Оттук нататък това, което мога да обещая, е, че ще положа всички усилия, както съм го правил и винаги, всеки един от Вас да се чувства спокоен, че е защитен и че работи правилното нещо за бъдещето на този народ, който доста е изстрадал през последните десетилетия", сподели още министър Тодоров.

На официалната церемония в Министерството на културата присъстваха от ръководния екип на институцията, както и директори на дирекции.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специалният прокурор Даниела Талева да поеме преписката по сигнала на Денков, разпореди ВКС
Специалният прокурор Даниела Талева да поеме преписката по сигнала на Денков, разпореди ВКС
Новият министър на регионалното развитие обеща приемственост в работата си
Новият министър на регионалното развитие обеща приемственост в работата си