НОВИНИ

Нападатели нахлуха в сградата на държавния резерв на Украйна

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:04, 02.04.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Сигурност и правосъдие
нападатели нахлуха сградата държавния резерв украйна

Повече от 20 души са нахлули в сградата на агенцията за държавен резерв на Украйна и устроили погром, съобщават от пресслужбата.

Тази сутрин неизвестни лица без средства за индивидуална защита са влезли в сградата на държавния резерв, вследствие на което са нанесени щети на държавно имущество и техника. Възможно е също така служителите да са били заразени с COVID-19, се казва в съобщението.

Подчертава се, че сградата се намира под специален режим, а в допълнение към това по време на карантина вътре в помещенията е забранено събирането на повече от 10 човека.

По време на инцидента е извикана полиция, но не се съобщават подробности.

След оттеглянето на служителите на реда, неизвестните лица разбили врата и се опитали да влязат в кабинета на председателя на агенцията.

На въпрос относно причината за тази вандалска постъпка отговорили, че искали да разберат как и на кого ще бъдат разпределени медицински маски.

От Държавния резерв оцениха тези действия като „провокация с цел блокиране работата на агенцията“ и я свързаха с дейността на някои политически партии в Украйна, за да получат политически дивиденти на фона на кризата с коронавируса.

Държавният резерв е предоставил всички 9,986 милиона маски на Министерство на здравеопазването, което се занимава с тяхното разпределяне.

В Украйна е въведен режим на извънредно положение, който ще бъде в сила до 24 април. В страната до момента са регистрирани 804 случая на заразяване с коронавирус, броят на смъртните случаи достигна 20, а оздравелите са 13. Украйна изпитва недостиг на маски и на антисептични материали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметровите шофьори във Варна пред колапс заради коронавируса
Таксиметровите шофьори във Варна пред колапс заради коронавируса
ЕС мобилизира 2.77 трилиона евро в борбата с коронавируса
ЕС мобилизира 2.77 трилиона евро в борбата с коронавируса