НОВИНИ

Нападатели с качулки малтретираха и обраха самотно живееща жена във Великотърновско

нападатели качулки малтретираха обраха самотно живееща жена великотърновско
bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 07.03.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

В петък малко преди полунощ в дома си е нападната 77-годишна самотно живееща жена от Виноград, община Стражица, от две лица с качулки. Те са малтретирали жената, откраднали са златни накити, раница с 600 лв. и лични документи, след което са я вързали и заключили в избеното помещение.

Това обявиха на извънреден брифинг директорът на ОДМВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов, окръжният прокурор Христо Христов и наблюдаващият прокурор Ивайло Гайдаров.

Единият от извършителите е установен и задържан за 72 часа. Той е 18-годишен от същото село, излязъл от затвора преди месец. Осъждан е за кражби. Вторият извършител се издирва.

Сигналът е получен вчера в 7.55 ч. от нападнатата жена. В момента тя е в добро общо състояние, но е много стресирана. Нападателите са влезли през незаключена врата.

В понеделник прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 18-годишния нападател. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата. За такова престъпление законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре гледат мярката на индиеца, буйствал на борда на самолет
Утре гледат мярката на индиеца, буйствал на борда на самолет
Жалко! Кузманов отстъпи в епичен мач и България загуби от Мексико за Купа "Дейвис"
Жалко! Кузманов отстъпи в епичен мач и България загуби от Мексико за Купа "Дейвис"