НОВИНИ

Наполи нанесе четири звучни шамара на Ливърпул на "Диего Марадона"

наполи нанесе четири звучни шамара ливърпул диего марадона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:02, 08.09.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Наполи постигна впечатляваща победа с 4:1 при домакинството си на Ливърпул в двубой от група А на Шампионската лига.

Резултатът на стадион „Диего Армандо Марадона“ бе открит в петата минута от Пьотр Жиелнски, който се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Джеймс Милнър в наказателното поле на „мърсисайдци“ именно опит за далечен обстрел на Жиелински.

Съставът на Лучано Спалети можеше да удвои преднината си в 16-ата минута, когато Виктор Осимен бе фаулиран от Върджил ван Дайк в пеналтерията на Ливърпул, а главният рефер Карлос Дел Серо Гранде за втори път в срещата посочи „бялата“ точка“. С изпълнението на 11-метровият наказателен удар се нагърби потърпевшият Осимен, но изстрелът му бе спасен от стража Алисон.

Домакините реализираха втори гол след точно половин час игра. Двойно подаване между Андре Замбо Ангиса и Жиелински изведе камерунеца на отлична стрелкова позиция в наказателното поле на „червените“ и той прати топката покрай вратаря Алисон за 2:0.

Преднината на Наполи в срещата стана класическа в 44-ата минута, когато Хвича Кварацхелия проби отляво в наказателното поле на Ливърпул и от аутлинията пусна остър успореден пас към Джовани Симеоне, който от непосредствена близост с едно докосване прати кълбото в десния ъгъл на вратата.

„Партенопеите“ вкараха и четвърти гол във вратата на финалиста от последното издание на турнира в 47-ата минута, дело на Жиелински, а почетното попадение за състава на Юрген Клоп реализира Луис Диас две минути след това.

В класирането Наполи е втори с акит от 3 точки, като изостава единствено по голова разлика от лидера Аякс, който разгроми като домакин Глазгоу Рейнджърс с 4:0. Ливърпул е трети заради попадението, което реализира срещу неаполитанците, а на дъното в таблицата е шотландският шампион без точков актив и без отбелязано попадение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скоростта на Сане и Байерн Мюнхен в Милано се оказа непосилна за Интер
Скоростта на Сане и Байерн Мюнхен в Милано се оказа непосилна за Интер
Френската полиция застреля шофьор на открадната кола в Ница
Френската полиция застреля шофьор на открадната кола в Ница