НОВИНИ

Напрежение в Сухиндол: Деца разказват, че двама учители са правили опити за блудство

bnt avatar logo
от БНТ
23:15, 22.10.2021
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на Сухиндол излязоха на протест пред училището в града тази вечер, а причината са двама учители, за които се твърди, че са блудствали с малолетни и непълнолетни ученички.

Напрежението в града нараства, след като тази седмица пет деца разказват, че двамата неколкократно са правили опити за сексуално посегателство срещу тях. В началото на седмицата учителите са задържани от полицията, но по-късно освободени, заради което тази вечер хората настояха за по-строги наказания.

Родители, учители и жители на Сухиндол поискаха двамата учители, от които децата разказват, че получавали сексуални намеци и опити за посегателство, да бъдат отново задържани и срещу тях да бъдат повдигнати обвинения.

"Настроението е страшно в момента, хората са на ръба на бунт, защото чуха, че снощи те са освободени от съда. Хората са озверели и питат как е възможно в 21 век да няма истинско правосъдие", казва кметът на Сухиндол Пламен Чернев.

Ученичка в седми клас първа се осмелила в началото на тази седмица да сподели пред близките си, а после и пред учителите, че един от възпитателите в училището ѝ я опипвал.

"Аз веднага дойдох тук, дойдохме да видим какво става и в този момент разбрахме какво се е случвало. Думички е хвърлял, закачал се е преди, но към другите деца е правил човека", разказва Емил Янков, чичо на пострадалото момиче.

"Бях изключително изненадана от това, което споделиха децата. Те бяха много афектирани, казаха, че г-н Мариан Григоров си е позволил да ги опипва в петък в часовете по занималня в петък", каза и класният ръководител Венелина Петкова.

Следват още четири жалби от родители на други деца, а от ръководството на училището веднага подават сигнал в полицията, след което двамата са задържани.

"Останах изненадана и често казано шокирана. Ще бъде прекратен трудовият договор и на единия и на другия", заяви директорът на средно училище "Климент Охридски" Румяна Иванова.

Учителят е освободен от полицията поради липса на достатъчно доказателства, а срещу брат му е повдигнато обвинение за блудство с малолетни и непълнолетни, но в четвъртък и той е освободен срещу гаранция от 500 лв.

Хората в Сухиндол се заканиха, че ако институциите не вземат мерки и двамата не бъдат задържани отново, във вторник ще протестират пред сградата на Съдебната палата във Велико Търново.

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал категорично надигра Астън Вила в Лондон
Арсенал категорично надигра Астън Вила в Лондон
Локомотив Пловдив победи ЦСКА 1948 с гол от дузпа
Локомотив Пловдив победи ЦСКА 1948 с гол от дузпа