НОВИНИ

Настаняват болни от коронавирус от Словакия в Полша и Германия

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
22:28, 06.03.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Европа
Снимка: Архив/ БГНЕС
Слушай новината

Първите болни от коронавирус от Словакия пристигнаха в Полша и Германия. Неразрешени демонстрации срещу ограниченията днес имаше в Австрия и Швеция.

Трансферът болни от COVID-19 по молба на Братислава трябва да намали натиска над здравната система на Словакия. Страната съобщава за най-висока смъртност от COVID-19 в света. Полша и Германия са предложили по 10 легла за словашки пациенти.

Междувременно хиляди пренебрегнаха полицейска забрана и демонстрираха във Виена срещу ограниченията заради пандемията по призив на крайната десница. Участниците бяха без маски и не спазваха социална дистанция, чеха се искания за оставка на канцлера Курц.

Полицията съобщи за няколко ареста и изолирани инциденти между демонстранти и контрадемонстранти, събрали се по призива на левицата.

Шведската полиция разпръсна аналогична демонстрация в центъра на Скокхолм, където стотици пренебрегнаха действащата забрана за събиране на повече от осем души. Съобщава се за шестима ранени полицаи, включително един приет в болница. Миналия месец правителството обяви, че ще намали работното време за ресторанти, барове и кафенета, както и допустимия брой клиенти в магазините.

В опит да спре трета вълна на пандемията, от края на миналата година шведският кабинет постепенно затяга ограниченията, докато отначало разчиташе предимно на доброволни мерки, отбелязва Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте как буйства индиецът от извънредно приземения в София самолет (ВИДЕО)
Вижте как буйства индиецът от извънредно приземения в София самолет (ВИДЕО)
Задържаха 9 души след сбиване в Пловдив
Задържаха 9 души след сбиване в Пловдив