НОВИНИ

Наводнения и в съседна Гърция - властите предупреждават да се избягват пътувания

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
17:24, 05.09.2023 (обновена)
7223
Чете се за: 02:07 мин.
По света
Слушай новината

Сериозни наводнения и в съседна Гърция. Един човек загина, а стотици къщи и пътища са наводнени в град Волос в централната част на страната.

Причина за бедствието е гръмотевичната буря Даниел. Властите предупреждават да се избягва пътуване в цялата страна.

В продължение на 10 часа не спряха проливните валежи и гръмотевиците в района на град Волос. Кметът излезе в центъра пред общината и призова хората да стоят по домовете си:

"Отправям молба към всички - недейте да излизате, вижте какво се случва навън Откога ви повтарям, от вчера ви повтарям, че ще се наводни целият град и не можем да излезем да помогнем. Знаете ли каква вода приижда, това сега е нищо", каза Ахилеас Беос - кмет на Волос.

снимки: БТА

Туристически автобус пропадна в шахта, а пешеходен мост напълно се срути. Река, която пресича града и обикновено е почти безводна, сега излиза от коритото си. Ситуацията в града се усложнява допълнително от прииждащата от планината Пелион дъждовна вода.

На остров Скиатос водата отнесе коли, наводниха се къщи и хотели. Заради пороя властите на острова забраниха движението с автомобили. В област Илия градушка унищожи цялата реколта на фермерите.

Властите предупреждават да се избягва пътуване в цялата страна и най-вече в област Магнисия и част от островите в Егейско море, където продължава да вали дъжд почти едно денонощие. Очаква се утре бурята Даниел да се насочи към Малта.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души са загинали след наводненията в Царево
Двама души са загинали след наводненията в Царево
Спасиха три изостанали от ятата си щъркела край родопски села
Спасиха три изостанали от ятата си щъркела край родопски села