НОВИНИ

Не е ясно защо е паднало дървото, убило чешката туристка в Рила

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 07.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Дърво падна върху палатка и уби млада жена в гората край Рилския манастир. При инцидента е пострадал и млад мъж. И двамата са чешки туристи. Каква е причината за падането на дървото, все още не може да се каже категорично. От прокуратурата правят проверка по случая.

Около 23.00 ч. снощи на телефон 112 е получен сигнал, че дърво е паднало в къмпинг край Рилския манастир.

След като отишли на място служители на пожарната в Рила установили, че под дървото има загинала жена.

Гл. инсп. Стефан Тахтаджийски, началник на пожарната служба в Рила: В последствие се установява, че са чешки туристи - момче и момиче, като момичето е било безжизнено. Веднага успяват да разчистят дърветата и да извадят и да окажат първа помощ на момчето, което още е било живо. Идва екип на Спешна медицинска помощ и го транспортира до Благоевград.

Затиснатият мъж е в болница с леки наранявания, без опасност за живота. Туристите от близките бунгала се събудили от силния шум.

Все още не е ясно каква е причината за падането на дървото, довело до смъртта на младата жена. Предполага се, че то е било изгнило, но може и да е заради лошото време.

От къмпинг „Бор", където е станал инцидентът, не пожелаха да дадат повече информация за случилото се. Знае се, че същата вечер на място е имало още две палатки, в които са били още две двойки чешки туристи.

Автор: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тонове мъртва риба по бреговете на Янтра
Тонове мъртва риба по бреговете на Янтра
Какво остави бурята в София след себе си? (СНИМКИ)
Какво остави бурята в София след себе си? (СНИМКИ)