НОВИНИ

Не се налага затваряне на детските градини, увери Йорданка Фандъкова

Мария Чернева
от Мария Чернева
12:48, 28.10.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
налага затваряне детските градини увери йорданка фандъкова

Към момента не се налага затваряне на детските градини. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Мерките ще се оценяват спрямо ситуацията с броя на заразените. Днес новорегистрираните положителни случаи с COVID-19 в София са 1085.

Най-важното остава спазването на мерките, призова тя. Никоя система не може да издържи, ако хората си останат у дома, алармира още Фандъкова и изрази надежда всички граждани да се включат активно в спазването на мерките.

По-строги мерки: Гимназии и университети на онлайн обучение, без публика на мачове

Тя потвърди, че гимназистите преминават към дистанционно обучение за две седмици, както гласи заповедта на здравния министър от късно снощи. Мярката влиза в сила от утре - 29 октомври.

Според кмета на столицата не се налагат допълнителни мерки, извън разписаните от проф. Костадин Ангелов. "Преминаването към дистанционно обучение трябва да се случи внимателно. В детските градини това е изключително неудобство за родителите, но ще реагираме спрямо ситуацията", отбеляза Фандъкова.

Няма легла и медици в столичните болници

В трите многопрофилни градски болници леглата, отделени за болни, за запълнени, във Втора градска болница е открито допълнително отделение за прием на заразени с COVID, обобщи Йорданка Фандъкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка
Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка
Преизбраха Неделчо Колев начело на федерацията по вдигане на тежести
Преизбраха Неделчо Колев начело на федерацията по вдигане на тежести