НОВИНИ

Неистински печати са намерени в офис, ползван от обвиняеми за участие в група за измами

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:44, 20.05.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
неистински печати намерени офис ползван обвиняеми участие група измами

Неистински печати на Специализираната прокуратура, Министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества, са намерени и иззети при извършено повторно претърсване в офис, използван от четири лица, обвинени за участие в организирана престъпна група за измами, действала на територията на град Враца.

На 5 март тази година Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност адвокатка от града, нейната дъщеря (която се е представяла също за адвокат), както и двама мъже, осъждани за измами. Тогава в офиса на един от обвиняемите бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици.

В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 г. тротил с дистанционно управление и магнит. Разследването показа, че то е било предназначено за
поставяне под автомобил.

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвиняемите, а на другите участници (майка и дъщеря) определи по-леки мерки за неотклонение – "Домашен арест" и "Гаранция в пари".

Днес, 20 май 2020 г., след получено разрешение от СНС беше проведено повторно претърсване в офиса, ползван от престъпната група, където бяха намерени и иззети доказателства, разкриващи нови насоки на дейността й - в частност на освободените с по-леки мерки жени.

Същите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще
поиска от съда да бъдат задържани за постоянно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градушка, наподобяваща молекулата на коронавируса, падна в Мексико (Видео)
Градушка, наподобяваща молекулата на коронавируса, падна в Мексико (Видео)
1200 нарушители на пътя за седмица в Бургас
1200 нарушители на пътя за седмица в Бургас