НОВИНИ

Непоставената Даниел Колинс записа впечатляващ успех в кариерата си, ще играе за титлата в Маями

Ако Колинс спечели титлата тя ще стане първия непоставен шампион в Маями след Ким Клайстерс през 2005 г.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:42, 29.03.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
непоставената даниел колинс записа впечатляващ успех кариерата играе титлата маями
Слушай новината

Американката Даниел Колинс се класира за първия си финал в кариерата на турнир WTA 1000, след като победи с 6:3, 6:2 поставената под номер 14 Екатерина Александрова на Откритото първенство на Маями.

Финалистката от Australian Open, която обяви, че това е последната й състезателна година, ще се изправи срещу поставената под номер 4 Елена Рибакина за титлата на Hard Rock Stadium в събота. Колинс спечели две титли в кариерата си, и двете през 2021 г.

„За мен това е наистина голямо постижение. Всички искаме да играем финали на турнири от ниво 1000. Това са най-големи турнири за годината, освен Големия шлем. Да играя у дома е нещо много специално за мен, защото имам подкрепата на близките си“, каза Колинс, която е непоставена в схемата в Маями.

Колинс се нуждаеше само от 75 минути, за да отстрани Александрова, която достигна до първия си полуфинал в Маями, след като победи №1 в света Ига Швьонтек и поставената под номер 5 Джесика Пегула.

Американката стана едва втората най-ниско класирана претендентка за титлата в Маями след Наоми Осака, която беше №77, когато тя стигна до финала през 2022 г. Бившата номер 7 в света започна туринира под номер 53 в класацията на WTA.

„Проследих всички мачове (на Александрова) на този турнир. Имаме сходен стил на игра, така че не ми беше лесно, защото трябваше да бъда още по-концентрирана, да реагирам по-бързо, и това наистина ме принуди да играя на най-високото си ниво", сподели още финалистката в Маями.

„Имах няколко добри години тук, но тази определено е най-запомнящата се“, каза родената във Флорида Колинс, припомняйки си посещението на турнира още като дете.

Финалът ще бъде петата среща в кариерата между Колинс и Рибакина. Казахстанката води с 3-1 успеха, като последният от тях е на турнира в Абу Даби през февруари, където спечели титлата.

Ако Колинс спечели титлата тя ще стане първия непоставен шампион в Маями след Ким Клайстерс през 2005 г. Освен това тя е първата американка, достигнала финал в Маями след Слоун Стивънс през 2018 г., която спечели титлата. Само четири американки са стигали до финала на този турнир през последните 15 години, като Колинс и Стивънс се присъединяват към сестрите Уилямс в тази статистика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново опасно шофиране: С висока скорост в насрещното платно на АМ "Струма"
Отново опасно шофиране: С висока скорост в насрещното платно на АМ "Струма"
Къмпингуващи с каравани и палатки са се самонастанили в защитената зона "Камчия"
Къмпингуващи с каравани и палатки са се самонастанили в защитената зона "Камчия"