НОВИНИ

Никола Цолов стартира сезона си във Формула 3

никола цолов стартира сезона формула
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 02.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Утре, с началото на свободната тренировка на пистата „Сахир” в Бахрейн, Никола Цолов ще стане първият български пилот, който се състезава във Формула 3.

Формула 3 ще подгрява този сезон световния шампионат във Формула 1 на 10 от пистите, където върви битката за световната титла и първите две състезания са в събота и неделя.

Никола Цолов (ART Grand Prix) стигна до Формула 3 след титлата в испанската Формула 4 през изминалия сезон и записа впечатляващо представяне на предсезонните тестове, които също бяха в Бахрейн.

„Уверен съм, че успяхме да се подготвим добре с тима за началото на сезона. При симулациите на състезателно темпо сме в Топ 10 в класирането, което е окуражаващо. По време на тестовете работехме повече върху къси серии обиколки с нови гуми, за да се подготвя по-добре за квалификациите, които ме очакват. Мисля, че постигнахме прогрес в тази насока. „Сахир” е писта, която износва сериозно гумите, така че битката през уикенда ще е много интересна”, заяви преди началото на сезона Никола.

Програмата на Никола стартира утре в 9:55 часа българско време с единствената свободна тренировка за уикенда, а в 15:00 часа наше време започва квалификацията.

В събота в 11:15 часа българско време стартира спринтовото състезание, в неделя основната надпревара потегля в 10:50 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Норвегия спечели женската щафета на световното първенство по ски бягане
Норвегия спечели женската щафета на световното първенство по ски бягане
ПФК Левски отдаде почит към Сашо Костов
ПФК Левски отдаде почит към Сашо Костов