НОВИНИ

Николай Костов обяви, че Левски се разделя с Роналдо, Краев и Петрис

В движение ще търсим техни заместници. Знаете колко важни бяха тези двама футболисти за нас, обясни треньорът по повод напускането на Краев и Петрис.

николай костов призна левски разделя роналдо краев петрис
bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 12.01.2024
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Николай Костов съобщи, че "сините" ще се разделят с някои от ключовите си футболисти. Трансферът на Роналдо бе финализиран днес и той вече е играч на руския ФК Ростов. Роналдо направи своя дебют със „синята“ фланелка на 9 юли 2022 година. За Левски записа 66 мача и 11 гола във всички турнири.

На пресконференция Костов обяви още, че Жереми Петрис и Андриан Краев не са подписали нови договори с клуба.

"Много сме разочаровани от ситуацията с Петрис и Краев, направиха се максимални условия – обещаваха ни през цялото време, така се случиха нещата, че играчите вече са ментално с новите си отбори. В движение ще търсим техни заместници. Знаете колко важни бяха тези двама футболисти за нас – отнесохме се много коректно към тях, сега трябва да действаме в движение. За нас цел номер 1 беше да запазим състава си – нямаме много възможности да сме активно на пазара. Това са играчите, с които ще се разделим, и позициите, на които ще търсим играчи“, обясни още Костов.

Той обяви, че по тази причина двамата футболисти няма да пътуват с тима за лагера в Турция.

Иначе футболистите на Левски направиха първа тренировка за годината. Те проведоха занимание на помощното игрище с изкуствен терен на стадион "Георги Аспарухов".

Левски заминава на 14 януари за Белек, където ще изиграе общо девет контроли. Първата е срещу унгарския Вашаш на 17 януари, а последната срещу Рига (Латвия) на 7 февруари. Отборът се прибира в София ден по-късно.

Относно декларацията на Левски, в която клубът опроверга информациите, че се интересува от играчи от родния шампионат, Костов заяви, че няма конкретни имена, към които да са се насочили.

„За български футболисти прочетох доста имена, за които интересно, че не сме проявявали интерес. Всички български футболисти са интересни за Левски, но най-важни са левскарите. Нямаме конкретни имена, към които да сме насочили вниманието си. Очакваме Билал Бари да бъде в много добро състояние, но ще бъдем внимателни към него, трябва да го щадим. Иван Андонов трябваше да направи мач за първия отбор, грешката е моя, че не му дадох шанс – ние го наблюдаваме и го харесваме, ще получи шансове, за да може да влезе в конкуренцията за вратарския пост. Ван дер Каап ще продължи да бъде включван, това бе така и преди да преподпише“, обясни още треньорът на „сините“ по отношение на завръщащия се след дълго лекуване на травма Билал Бари, както и преподписалите днес Келиан ван дер Каап и Иван Андонов.

"Задължително ще се борим за евротурнирите. Целта ни през пролетта е да печелим победа във всеки мач. Това ще ни позволи да се доближим до челните места", заяви наставникът на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
148 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие
148 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие
Археолози откриха изгубени градове в амазонската джунгла на Еквадор
Археолози откриха изгубени градове в амазонската джунгла на Еквадор