НОВИНИ

Николай Шарков, Български зъболекарски съюз: Няма как да работим, ако защитните ни средства свършат

bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 23.03.2020
5064
Чете се за: 00:35 мин.
Здраве

Медицинският съвет към правителството е необходим, правителството действа адекватно. България беше една от първите страни, които въведоха извънредно положение след Италия. Това заяви в студиото на Сутрешния блок д-р Николай Шарков, председател на Българския зъболекарски съюз.

Шарков каза, че ще има представител на Българския зъболекарски съюз в Медицинския съвет към МС, за да се установят ясни правила как да не се заразят стоматолози от своите пациенти и как да не се разнася заразата.

Николай Шарков: Още на 9 март излязох с обръщение, че ние сме на първа линия, предпазните ни средства са почти изчерпани. За нас са необходими маски с първо ниво на защита, шапки, шлемове, престилки, гащеризони, дезинфектанти.

Повечето стоматолози работят, но за да отидете на зъболекар, обадете се по телефона, за да може даден лекар, по специални правила, да вземе превантивни мерки срещу заразяване с Covid-19, призова Шарков и допълни, че сега хората е най-добре да ходят при зъболекар само при неотложна нужда. Ако защитните ни средства свършат, няма как да работим, категоричен беше Шарков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно заседание на правната комисия
Извънредно заседание на правната комисия
Китайската общност в България направи дарение на четири болници у нас
Китайската общност в България направи дарение на четири болници у нас