НОВИНИ

Нинова пита Борисов: Ще се отложат ли задълженията на концесионера на Летище София

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:33, 24.02.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
нинова пита борисов отложат задълженията концесионера летище софия
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

С декларация от парламентарната трибуна Корнелия Нинова попита премиера Борисов вярно ли е, че Министерски съвет се готви да отложи изпълнението на задълженията на концесионера на Летище София с 10 години, но не и на правата му.

"Правителството сключи тази сделка и самодоволно се похвали колко е изгодна за страната. През месец май 2020 г. концесионерът потвърди офертата и ангажиментите си по договора за инвестиции, работни места и инфраструктура. Сега имаме въпрос към премиера Борисов. Вярно ли е, че въпреки това потвърждение на ангажиментите Министерски съвет се готви да отложи изпълнението на задълженията на концесионера с 10 години, но не и на правата му, защото, ако е така, се получава следното: концесионерът ще влезе във владение, започва съкращаване на работници, ще се повишат летищните такси, които ще плащат пътниците. Ето защо края на октомври на 2020 г. изпълнителният директор на столичната аерогара издаде заповед. От нея става ясно, че такса пътник например по международна линия се увеличава от 7 евро на 11, което е над 60%", заяви от трибуната Корнелия Нинова.

Министър Желязков отговори на Нинова за концесията на летище София

Според лидера на БСП концесионерът ще печели 10 години, но няма да направи 1 лев инвестиции. Тя заяви, че този случай е емблема на управлението на Борисов. Посочи, че целта на левицата е да промени този модел, в който скрито и задкулистно малцина се облагодетелстват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ханзи Флик: Има още един мач
Ханзи Флик: Има още един мач
Симоне Индзаги: Подарихме три гола на Байерн (Мюнхен)
Симоне Индзаги: Подарихме три гола на Байерн (Мюнхен)