НОВИНИ

Нинова взе участие във видеоконферентна среща на ПЕС

bnt avatar logo
от БНТ
23:01, 26.03.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Политика

Председателят на БСП Корнелия Нинова участва във видеоконферентна среща на лидерите на партии и премиери от семейството на Партията на европейските социалисти заради епидемията на COVID-19.

Обсъдени са били общоевропейски мерки за опазване на здравето на гражданите и подкрепа за здравните системи на държавите-членки.

От разговора стана ясно, че основен приоритет трябва да бъдат мерките за гарантиране на работните места, социалната защита и финансова подкрепа на малките и средните предприятия и самонаетите лица, както и такива, насочени към справянето с финансовите последици от епидемията.

Корнелия Нинова е запознала колегите си с предложенията, внесени от БСП в Народното събрание за безвъзмездно и директно предоставяне на стоки от Държавния резерв към болниците и домовете за социални услуги, замразяване на плащанията на битови сметки и включването на частните болници в борбата с болестта.

Подкрепяйки призива на останалите лидери от Партията на европейски социалисти за солидарност, Нинова изрази готовност за съдействие чрез задълбочаване на нивото на сътрудничество и координираното изготвяне на политики и мерки, в отговор на епидемията от COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито време и в петък
Ветровито време и в петък
Борисов: ЕК обеща в понеделник да излезе с мерки за COVID-19 за всички държави-членки
Борисов: ЕК обеща в понеделник да излезе с мерки за COVID-19 за всички държави-членки