НОВИНИ

Дете кара автобус на градския транспорт в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
11:47, 10.11.2023
Чете се за: 01:37 мин.
Общество
Слушай новината

Скандален случай в Пловдив. Невръстно дете шофира автобус от градския транспорт. Опасната ситуация е заснета на видеоклип от ученик, който се е возил в рейса.

На кадрите се вижда как дете на видима възраст 5-6 години, седи в скута на шофьора и държи волана. Момченцето е управлявало автобуса близо 10 минути, като през това време той е минал през оживен булевард в район Тракия, където има и училище.

Според автора на клипа скандалната случка е заснета в линия номер 10 от градския транспорт. От фирмата превозвач определиха действията на водача като „недопустими“ и заявиха, че след като установят по кой е бил шофьорът, той ще бъде уволнен.

Проверка извършват и от "Организация и контрол на транспорта " в Пловдив.

"Ние не можем да санкционираме по закона за движението по пътищата автобус, очакваме контролните органи да се свържат с нас, за да получат информацията, която можем да им дадем, но тя дали ще бъде достатъчна, за да си получи водача наказанието, това ние не можем да кажем, защото все пак има клип, свидетели, за мен това е недопустимо. При нас това се случва за първи път", заяви Юлиян Бейнов от Общинско предприятие "Организация и контрол на транспорта".

Екип БНТ Пловдив

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В НС започнаха дебатите по ветото на президента върху Закона за енергетиката
В НС започнаха дебатите по ветото на президента върху Закона за енергетиката
Наоми Осака се завръща на корта на турнира в Бризбейн
Наоми Осака се завръща на корта на турнира в Бризбейн