НОВИНИ

Нова поредица на БНТ: "Лекари по време на пандемия"

bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 03.07.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Този уикенд (4 и 5 юли 2020 г.) по БНТ 1 от 19:00 часа стартира документалната поредица "Лекари по време на пандемия“ – един проект на Екатерина Генова. В първите две серии ще се срещнем с д-р Анна Стоименова от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и с д-р Антоанета Томова от Пловдивския онкологичен център.

В събота (4 юли 2020 г.), д-р Анна Стоименова, един от лекарите от „първа линия“ в борбата с COVID-19, ще ни разкаже какво е да живееш седмици наред на работното си място, поставен под карантина. Тя е специализант в Клиниката по вътрешни болести на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и през последните месеци преживява общо три карантини изолирана заедно със свои колеги в отделението.

В неделния ден (5 юли 2020 г.), в поредицата "Лекари по време на пандемия" ще се запознаем с д-р Антоанета Томова - началник на химиотерапевтичното отделение в Пловдивския онкологичен център, която ще ни разкрие от първо лице пред какви предизвикателства изправи новият коронавирус онколози и пациенти и как се отрази извънредното положение на работата в онкологичните кабинети.

Гледайте тази събота и неделя първите два епизода от поредицата на Екатерина Генова, която БНТ 1 ще излъчи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зловещ разказ за германската кланица - студ, болка, къртовски труд и сълзи
Зловещ разказ за германската кланица - студ, болка, къртовски труд и сълзи
Мария Габриел: Има европейска програма за създаване на ваксина
Мария Габриел: Има европейска програма за създаване на ваксина