НОВИНИ

Новак Джокович: Не мога да искам по-добър старт

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:37, 17.01.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
новак джокович мога искам добър старт
Слушай новината

Сръбският тенисист Новак Джокович сподели, че не е можел да се надява на по-добър старт на тазгодишния Australian Open, след като в срещата си от първия кръг надигра в три сета испанеца Роберто Карбайес Баена.

По този начин Ноле отбеляза победоносно завръщането си в "Мелбърн Парк" година след депортирането му от Австралия, което му попречи да играе на първия за годината турнир от Големия шлем.

12 месеца по-късно обаче бившият №1 в света беше посрещнат с бурни овации при излизането си на централния корт "Род Лейвър Арена", а след успеха си сърбинът благодари за подкрепата.

"Почувствах се добре дошъл. Сръбската общност е голяма тук в Австралия и ме посрещна по невероятен начин. Получих голяма подкрепа и обич. Не мога да искам по-добър старт ще се отнася до подкрепата и начина, по който се чувствах на корта. Атмосферата беше невероятна. Благодаря на всички, че останаха", сподели Джокович, цитиран от агенция "Ройтерс".

Деветкратният шампион на Australian Open допълни още, че се чувства много щастлив отново да играе в "Мелбърн Парк"

"Много съм щастлив, че съм отново в Австралия и отново на този корт. Играл съм някои исторически мачове и съм благословен да имам повече успехи от провали в тези ситуации. Знам как да се държа и как да се справям с предизвикателствата. Нека да видим колко далеч мога да стигна сега", коментира Джокович.

С успешния си старт в турнира Новак Джокович постигна своята 35-та поредна победа на територията на Австралия, като последното му поражение на "Зеления континент" датира от 2018 година, когато в осминафиналите на Australian Open сърбинът загуби от корееца Хьон Чунг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха Грета Тунберг по време на протест в Германия
Арестуваха Грета Тунберг по време на протест в Германия
Владислав Панев, ДБ: Със сигурност отиваме на нови избори
Владислав Панев, ДБ: Със сигурност отиваме на нови избори