НОВИНИ

Новак Джокович все още чака отговор дали ще може да играе в Индиън Уелс и Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:48, 22.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Новак Джокович мастърс турнир в Париж 2022
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович разкри в интервю, че очаква в най-скоро време отговор на въпроса дали ще може да пристигне в САЩ, за да вземе участие в първите два за сезона турнири от серията Мастърс - Индиън Уелс и Маями.

Както знаете, носителят на 22 титли от Големия шлем не е ваксиниран срещу COVID-19 и затова има нужда от специално разрешение, за да влезе на територията на САЩ.

"Плановете ми след Дубай зависят от американците. Чакам отговор, ще разбера скоро. Всичко е в развитие. Благодаря на ръководствата на Индиън Уелс и Маями за подкрепата им. На тях би им се харесало да участвам. Чакам положително развитие скоро, но не е в моите ръце", заяви сърбинът.

Самият Джокович сподели още, че се надява да може да участва през септември на US Open, след като на 11 май се очаква да падне окончателно забраната за влизане на неваксинирани в САЩ.

"Миналата година пропуснах Индиън Уелс, Маями и Откритото първенство на САЩ, така че няма да ми бъде за пръв пак, ако се случи пак. Надявам се да не стане така. Това е всичко, което мога да направя, защото моята позиция остава същата. Откритото първенство на САЩ е далеч във времето и се надявам да бъде там. Това е една от четирите големи исторически състезания в нашия спорт. Получих страхотна подкрепа от Ню Йорк и американската публика на финала през 2021-ва, когато загубих от Даниил Медведев. Така че искам да се върна, да имам същата връзка с тези хора и се надявам да играя най-добрия си тенис", завърши Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разширяването на НАТО: Какво промени руската инвазия в Украйна?
Разширяването на НАТО: Какво промени руската инвазия в Украйна?
Скандалът около кметицата на столичния район "Красно село"
Скандалът около кметицата на столичния район "Красно село"