НОВИНИ

Новак Джокович започна защитата на титлата си на Уимбълдън с трисетова победа

новак джокович започна защитата титлата уимбълдън трисетова победа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:02, 03.07.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович започна с победа участието си в тазгодишното издание на третия за годината турнир от Големия шлем – Уимбълдън. Шампионът от миналата година надви Педро Качин от Аржентина в три сета – 6-3, 6-3, 7-6 (4), за близо два часа и 15 минути игра.

Мачът започна трудно за седемкратния победител на "Ол Ингланд Клъб", който допусна ранен пробив. Стигна се до моментален рибрейк, а след това Джокера дочака своя миг в осмия гейм, в който реализира пробив и след това сервира успешно за аванс в резултата. Дъждът над Лондон обаче забави подновяването на срещата. След известна пауза за пускането на покрива на централния корт, двамата се завърнаха на корта и Ноле спечели и втората част с 6-3 след два пробива. Третият сет бе най-равностоен и съдбата му бе решена в тайбрек, в който Джокович пропусна първите си два мачбола, но не сбърка при третия за крайната победа.

23-кратният шампион в турнирите от Шлема завърши с 13 аса и 3 двойни грешки, като той спечели 77% от точките на първи сервис. Сърбинът приключи с 45 уинъра и 19 непредизвикани грешки, докато Качин се отчете със 27 печеливши удара и 29 непредизвикани. В спор за място в трети кръг Джокера, който е в серия от 29 поредни успеха на Уимбълдън, ще играе с австралиеца Джордан Томпсън, елиминирал Брандън Накашима в пет сета.

За следващата фаза при мъжете се класираха още Томас Бариос Вера, Лоренцо Музети, Аслан Карацев, Максимилиан Мартерер, Хуберт Хуркач и Давид Гофен, който се възползва по най-добрия начин от оттеглянето на миналогодишния финалист Ник Кирьос, надигравайки унгареца Фабиан Марожан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пада възрастта на децата с профили в социалните мрежи - възможно ли е ограничение
Пада възрастта на децата с профили в социалните мрежи - възможно ли е ограничение
Яспер Филипсен спечели третия етап на Обиколката на Франция
Яспер Филипсен спечели третия етап на Обиколката на Франция