НОВИНИ

Нови мерки срещу коронавирус за кв. Речица и кв. Надежда в Сливен

bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 27.04.2020
6902
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Нови действия за спазване на противепидемичните мерки предприемат от Община Сливен за кварталите Надежда и Речица, откъдето има регистрирани най-много заразени.

Затягането на мерките има за цел да ограничи напускането на кварталите без уважителна причина, заобикалянето на изградените пропускателни пунктове и използване на нерегламентирани пътища за достигане до центъра на Сливен.

Стефан Радев, кмет на община Сливен: Кв. Надежда е едно от най-рисковите места в града заради голямата гъстота на населението. Двете групи мерки, които предприемаме, са засилено полицейско присъствие, което да ограничи хората без основателна причина да са в движение, и да ограничи струпването на хора. Другото важно е информационната кампания за това да постигнем разбиране от хората за рисковете и опасностите и да постигнем по-голямо спазване на мерките.

Сашо Йорданов, здравен медиатор: Днес се мобилизират всички лидери и пастори, за да обясним на майчин език проблема с COVID-19. Слушат ни всички, излизат само когато имат причина.

В кв. Надежда се забелязват много малко хора по улиците. Работата на медиаторите си дава своите резултати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главен комисар Ивайло Иванов: Няма да има полицаи на всяка алея
Главен комисар Ивайло Иванов: Няма да има полицаи на всяка алея
60 секунди без COVID-19: Насекомите в света са намалели с близо 30%
60 секунди без COVID-19: Насекомите в света са намалели с близо 30%