НОВИНИ

Ново отделение за пациенти с COVID-19 в болницата в Ямбол

bnt avatar logo
от БНТ
18:18, 11.05.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Здраве

Ново ковид-отделение се разкри днес в ямболската болница. В него ще бъдат настанявани по-леко болните и изчакващите втори отрицателен тест.

В новото звено ще работят лекари от другите отделения на ямболската болница. Остават в сила ограничителните мерки в квартал „Райна княгиня". В сряда там предстои дезинфекция от въздуха.

В новоразкритото отделение в началото ще работят само лекари от лечебното заведение. Един от тях е самият прокурист на болницата, който е съдов хирург.

Д-р Димитър Рунков, прокурист, МБАЛ „Свети Пантелеймон", Ямбол: Болницата ще се справи. Съставът на отделението ще е импровизиран, говорим вече за военно положение, но ще се справим.

На призива за помощ в ямболската болница вече са откликнали медицински сестри от Варна и Хасково и един лекар-хирург от Видин. От Ямбол желаещи да помогнат на колегите си няма.

Д-р Димитър Рунков, прокурист, МБАЛ „Свети Пантелеймон", Ямбол: Апелът ми към личните лекари и към доболничните работници здравни грижи. Ще дойде време, в което вие ще имате нужда от нас, нищо друго не казвам. Много е лесно да стоиш, да чакаш по телефона. Аз не съм учил медицина по телефона.

За да бъде ограничено разпространението на инфекцията на живеещите в квартал „Райна княгиня" е забранено да ходят на работа. В сряда сутринта самолет на селскостопанска авиация ще извърши дезинфекция на квартала.

Валентин Ревански, кмет на община Ямбол: Чрез нея ще се стигне до по-трудно достъпните места в дворовете, в къщите на живущите и според мен много по-качествено ще бъде извършена дезинфекцията.

Препаратът, който ще се използва за дезинфекция е безопасен за хората, растенията, насекомите и животните.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правила за туризма в Гърция
Правила за туризма в Гърция
Медици с петиция за промяна в категорията им на труд
Медици с петиция за промяна в категорията им на труд