НОВИНИ

Ново увеличение на облачността ще започне следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 03.12.2020
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

Облачността днес в много райони временно ще намалее до слънчево време. По-късно през деня обаче ще започне ново увеличение на облачността в цялата страна. Ще се задържи почти без валежи. Вятърът в повечето райони ще се ориентира от югоизток, ще бъде слаб до умерен и с него ще започне да се пренася по-топъл въздух. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 5°, малко по-високи в югозападните райони и по Черноморието.

През нощта ще бъде облачно, а в много райони и мъгливо. Ще духа слаб в Източна България - до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури утре в повечето райони ще са между минус 2° и 3°.

След обяд облачността ще се задържи предимно значителна, като на отделни места в Югозападна България ще превали и дъжд. В източната половина от страната, включително и по Черноморието, вятърът ще се усили и ще бъде умерен, временно силен. Затоплянето там ще продължи и дневните температури ще достигат 10°-13°. В западната и централната част от Дунавската равнина, където вятърът ще е слаб и ще има ниска слоеста облачност или мигла, ще бъде чувствително по-студено.

В планините ще бъде много ветровито с умерен и силен южен вятър. Максималните температури по високите върхове ще са около минус 3-4°. В курортите - от 3° на Алеко до 6° в Банско. Ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността.

В по-голямата част от Европа утре ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в северната половина от Пиренейския и на Скандинавския полуостров, също и в района на Алпите, валежите ще са от сняг. Над по-голямата част от Източна Европа също ще бъде облачно, но ще остане почти без валежи. Предимно слънчево ще е времето само над крайните източни райони от континента.

На Балканския полуостров също ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд в западните и южните райони от полуострова. В Гърция ще са придружени и от гръмотевици.

У нас в събота затоплянето ще продължи, но максималните температури отново ще бъдат много широки граници. В по-голямата част от страната ще бъде облачно. На отделни места, главно в Южна България, ще превалява дъжд, в планините над 1500 метра - сняг. В неделя на места, отново главно в южната половина от страната, ще превали, но все още предимно слабо. В понеделник и вторник се очакват интензивни и почти повсеместни валежи и отново ще има райони със сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вандалски акт срещу офиса на ГЕРБ в Ямбол
Вандалски акт срещу офиса на ГЕРБ в Ямбол
Барселона и Ювентус с класики в Шампионската Лига
Барселона и Ювентус с класики в Шампионската Лига