НОВИНИ

Няма да има изслушване на Бойко Борисов в НС

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
13:19, 21.04.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Политика

Поради липса на кворум се провали извънредното заседание на Народното събрание за изслушване на премиера Борисов по повод мерките около извънредното положение.

Изненадващо ГЕРБ отказаха да участват в заседанието с мотив, че трябва да дават пример и да не се събират без необходимост и така да стават евентуални разпространители на вируса.

БСП внесоха повторно искане за свикване на ново заседание и обвиниха премиера в бягство.

Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ: Ние работим в парламентарна репулблика. Парламентът не е затворен, но той работи в извънредно положение.Това означава, че следва и трябва да се събира и работи тогава, когато трябва да се вземат важни решения, касаещи законодателството, касаещи извънредното положение, касаещи здравето, живота и материалната част от живота на българските граждани.


Корнелия Нинова, председател на ПГ на БСП: Днес, уважаеми българи, днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите тревоги. Внесохме искане за изслушване, в което щяхме да поставим питанията ви, които са дошли до нас, тревогите, които имате и очакванията за бъдещето. Уви, това не се случи.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"С БНТ на училище": Вижте програмата за 22 април
"С БНТ на училище": Вижте програмата за 22 април
Правителството отпуска около 4,5 млрд. лева за бизнесмени и самонаети
Правителството отпуска около 4,5 млрд. лева за бизнесмени и самонаети