НОВИНИ

Обирът като от екшън станал на метри от полицейското в Елин Пелин

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:37, 24.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Обир като от американски екшън, само че в Елин Пелин! Мъж извади пистолет, за да прибере оборота на денонощен хранителен магазин града. Престъплението е извършено навръх Деня на независимостта, а от полицията съобщиха, че снощи нападателят е бил задържан. Грабежът става на метри от полицейското управление и е запечатан от охранителните камери на обекта.

Минути след 23.00 ч. на 22 септември въоръжен мъж влиза в денонощен магазин за алкохол и цигари в град Елин Пелин. Насочва пистолет към продавача и го кара да легне на земята.

Нападателят е направил опит да прикрие лицето си. Носил е плътна предпазна маска и слънчеви очила. Заплашил продавача с пистолет, след което прибрал касовата наличност. Откраднал два мобилни телефона и кутия цигари.

Задържаха мъж, обрал магазин в Елин Пелин

От полицията влизат в следите на нападателя, след като свидетел помогнал с информация за самоличността на 37-годишния мъж. На пътя за село Мусачево разследващите откриват в тревата част от откраднатите вещи. Сред тях - оръжието, с което е извършен грабежът - боен пистолет Байкал. Според източници, близки до разследването, открадната сума е на стойност около 2000 лв.

"За по-малко от 24 часа снощи към 19.30 ч. се пристъпва към задържането му. 37-годишният столичанин, извършител на грабежа, е задържан в столично казино", каза говорителят на ОД на МВР-София Мариола Маркова.

Мъжът е криминално проявен и осъждан ефективно за кражби, а към момента е с 8-месечна условна присъда. При задържането е направил пълни самопризнания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистите продължават в Топ 8 на Световното след втори успех
Волейболистите продължават в Топ 8 на Световното след втори успех
Бойко Рашков се срещна на границата с вътрешния министър на Сърбия
Бойко Рашков се срещна на границата с вътрешния министър на Сърбия