НОВИНИ

Облачно време, на места със значителни валежи от дъжд

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 08.05.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове на много места ще се заоблачи и там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-значителни в Западна и Централна България. Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще започне да нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще се понижат и ще са между 20° и 25°, в София 20°.

И през следващото денонощие ще бъде облачно. В много райони в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, на места значителни по количество. Главно в Югозападна България е възможно и да прегърми. Вятърът ще бъде от североизток, в източните райони ще е умерен до силен и там валежите ще са по-слаби и на по-малко места. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 14° и 22°, в София - около 16°, а минималните ще са между 9° и 14°, в София - около 12°.

По Черноморието облачността ще е значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие, ще има валежи от дъжд. Вълнението на морето ще се усилва и след обяд ще бъде 3-4 бала.

И в планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 2500 m - от сняг. На места в планините в западната половина от страната валежите ще са значителни, а в югозападните райони ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток.

В петък все още ще има валежи, но главно в Южна България. Вятърът от изток-североизток в Югоизточна България ще се усили още. Температурите ще са по-ниски от нормите и максималните ще са между 14° и 19°. В събота и неделя ще бъде слънчево, а вятърът ще отслабне. Сутрин ще е по-хладно, но през деня ще се затопли и в неделя максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франческо Кадеду: Да бъда част от щаба на мъжкия национален отбор е огромен скок в моята кариера
Франческо Кадеду: Да бъда част от щаба на мъжкия национален отбор е огромен скок в моята кариера
Боряна Калейн пропуска Държавното първенство по художествена гимнастика
Боряна Калейн пропуска Държавното първенство по художествена гимнастика