НОВИНИ

Облекчен режим за учениците на онлайн уроците от 13 до 16 април

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:09, 10.04.2020
Чете се за: 01:24 мин.
Още

От 13 до 16 април то ще бъде облекчено - ще се учи от два до четири часа, ще има занимания по интереси и по-леки предмети. От утре трябваше да започне пролетната ваканция. Заради извънредното положение обаче тя е съкратена само до 4-те дни от Великденските празници.

Ако това беше една обикновена учебна година, учениците щяха да са в пролетна ваканция от 11 до 20 април.Тази година тя включваше и Великденските празници.

Заради извънредното положение и многото пропуснат материал се наложи ваканцията да бъде съкратена до четири дни - от 17 до 20 април. След почти месец дистанционно обучение обаче е натрупана умора.

Цветелина Драганова, учител по философия, 51-во СУ: Измориха се, разбира се! Както учителите, така и учениците работят и учат доста повече в сравнение с учебната среда. Пишат доста повече домашни в сравнение с преди.


Кристин Костова - 8 клас: Самото дистанционно обучение с компютъра да седим малко повече часове на него изморява самите очи... Трябва да се дават повече домашни и някои хора не успяват да смогнат. Честно да ви кажа предпочитам да нямаме цялата пролетна ваканция отколкото да се налага да учим лятната.


Заради всичко това, просветният министър издаде заповед дните от 13 до 16 април да са разтоварващи.

Ваня Кастрева, началник на РУО - София: Идеята на министъра и на целия екип е да има глътка въздух, малко дни за разтоварване както на учениците, така и на учителите. Всяко училище може да прецени как да организира свободното време на своите ученици.

През тези четири дни ще се учи само от два до четири часа на ден. Ще има занимания по интереси, свързани с физически дейности, музика, изобразително изкуство. Цветелина Драганова и класът й вече имат идеи.


Цветелина Драганова, учител по философия, 51-во СУ: Ще готвим заедно, ще гледаме филм, който да ми помогне за материала по философия, след гласуване ще видим дали ще варим яйца. Дали ще пеем, ще танцуваме това вече е за последния ден съвсем- съвсем облекчения режим, ние ще си учим, но ще се забавляваме.


Кристин Костова - 8 клас: Понеже комуникацията ни в момента няма как да се състои навън или да се съберем някъде заради извънредните мерки, това е нашия вид комуникация да правим нещо интересно заедно като клас.


Цветелина Драганова, учител по философия, 51-во СУ: БНТ Липсва ли ви училището вече? Ами да, да, учениците също искат да се връщат, така че, друго е да си в класната стая, да видиш учениците срещу теб.


Вече започна и оценяването, за да може да приключи успешно учебната година. Ще има допълнително обучение за децата, които по една или друга причина не са се обучавали електронно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 635
Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 635
Красимир Каракачанов с четири предложения за подпомагане на земеделския сектор
Красимир Каракачанов с четири предложения за подпомагане на земеделския сектор