НОВИНИ

Обновиха бланката на декларацията за преминаване през КПП в областните градове

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:05, 24.03.2020
8831
Чете се за: 00:33 мин.
Сигурност и правосъдие
обновиха бланката декларацията преминаване кпп областните градове

След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, МВР уточнява:

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.
Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

В съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

Свали обновената декларация тук

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учение за изграждане на полева болница в Пловдив
Учение за изграждане на полева болница в Пловдив
Китай смекчава мерките срещу Covid-19, но опасността не е отминала
Китай смекчава мерките срещу Covid-19, но опасността не е отминала