НОВИНИ

Ураганният вятър във Варна взе жертва, общината призова гражданите по възможност да не излизат

Варна - ураган
Снимка: MeteoBalkans
bnt avatar logo
от БНТ
00:25, 19.11.2023 (обновена)
6697
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с усложнената обстановка към 22.30 часа община Варна призовава гражданите да останат по домовете си и да не излизат, освен в случаите на спешна необходимост заради ураганните ветрове в района. Технически екипи и специализирана техника на различни ведомства са на терен, за да се справят с последиците от бедствието.

Сигнали във връзка с бурята може да се подават на телефон +35952/820112.

Стихията е взела и жертва - по информация на МВР жена е била затисната от клон на дърво. Кметът на града Благомир Коцев изказа съболезнования на близките ѝ и призова варненци да останат по домовете си.

Вследствие на бурята по улиците има десетки съборени дървета и повредено имущество, на места няма ток. Обстановката се е усложнила допълнително вечерта, като от MeteoBalkans съобщават, че поривите са минали 100 км/ч.

Движението на гражданите в тези условия крие риск за живота и здравето, поради тази причина община Варна призовава хората да останат по домовете си и да не включват много електрически уреди едновременно.

Мобилизирани са ресурсите на всички общински и държавни служби – полиция, пожарна, Гражданска защита, Енерго-про, ВиК и други – за справяне с последиците. Общината благодари на гражданите за съдействието и разбирането и моли жителите на Аспарухово и Галата да проявят разбиране - екипите на Енерго-про работят с всички сили за възстановяване на електричеството.

По-рано днес във Варна бе обявен оранжев код за опасно време. Предупреждението бе свързано с прогнозите за бурен до ураганен вятър. В областта започнаха и обилни снеговалежи, като пътят между Добрич и Варна е временно затворен заради закъсали тир и автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блокирани автомобили на пътя Добрич - Варна заради натрупал сняг
Блокирани автомобили на пътя Добрич - Варна заради натрупал сняг
Новак Джокович подчини Карлос Алкарас и ще играе за трофея на Финалите на АТР
Новак Джокович подчини Карлос Алкарас и ще играе за трофея на Финалите на АТР