НОВИНИ

Общинският щаб в Пловдив заседава за налагането на по-строг режим

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 30.03.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Регионални

По-строги мерки да бъдат въведени в Пловдив предлага кметът на града Здравко Димитров. В този час Общинският щаб заседава, за да реши ще има ли по-строг режим.

След като вчера генерал Мутафчийски силно разкритикува поведението на пловдивчани, днес проверките в централната градска част са особено засилени. Екипи на общинска охрана са застанали в началото на главната улица и разпитват хората къде отиват. Ако са на по-големи групи, ги предупреждават и ги пренасочват в други посоки.

Вчера следобед кметът Здравко Димитров заяви, че ще сведе работещите търговски обекти в Пловдив само до хранителни, дрогерии и аптеки. Тази заповед все още не е издадена. Проверка на екип на "По света и у нас" тази сутрин по големите строителни хипермаркети установи, че те продължават да функционират при спазване на строги правила за дистанция и по-малък брой на посетителите в тях. Рано сутринта бяха наложени и първите глоби за днес.

Димитър Петров: Редно е така да стане, защото иначе става Китай.

От РЗИ съобщиха за БНТ, че няма подценяване на риска от заразяване на медицинския персонал и това се доказва от броя на взетите проби на хората, свързани с лечението на заболелите. От трети март до сега в Пловдив са направени 420 проби, като 126 от тях са на здравни работници, по информация на директора на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща на вицепремиера Томислав Дончев със Светия синод
Среща на вицепремиера Томислав Дончев със Светия синод
Специализирана операция на прокуратурата в ТЕЦ "Бобов дол"
Специализирана операция на прокуратурата в ТЕЦ "Бобов дол"