НОВИНИ

Оценката на потребностите на хора с увреждания продължава да се прави по телефона

оценката потребностите хора увреждания продължава прави телефона
bnt avatar logo
от БНТ
11:52, 20.05.2020
Чете се за: 00:28 мин.
Още

При обявена извънредна епидемична обстановка, индивидуалната оценка на потребностите на хората с увреждания от лична помощ ще продължи да се прави от социалните работници по телефона или по електронната поща.

Това предвиждат допълнения в Правилника за прилагане на Закона за хората с увреждания, които бяха одобрени от правителството.

Посещенията на социални работници в домовете на хора с увреждания за изготвяне на индивидуална оценка бяха прекратени по време на извънредното положение с цел ограничаване на контактите и предпазване от заразяване с вируса COVID-19.

След отмяната на извънредното положение промяната в организацията на работа на социалните работници ще остане в сила при обявена извънредна епидемична обстановка.

По този начин ще се гарантира изпълнението на противоепидемичните мерки за ограничаване на заразата сред гражданите и ще се гарантира тяхната безопасност.

Същевременно няма да прекъснат дейностите по административните процедури, за да може хората с увреждания да получат необходимата им асистентска подкрепа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иванчева и Петрова започват подписка за независимо европейско разследване
Иванчева и Петрова започват подписка за независимо европейско разследване
В детските градини ще се приемат само напълно здрави деца
В детските градини ще се приемат само напълно здрави деца