НОВИНИ

“Истории от Олимпийските игри” брой 13 (ВИДЕО)

Гледайте предаването “Истории от Олимпийските игри” всеки петък от 15:30 ч. по БНТ 1 и от 19:00 ч. по БНТ 3

ldquoистории олимпийските игриrdquo брой видео
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 19.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Как се печели олимпийско отличие с две счупени ребра? За българския шампион в борбата Еньо Вълчев разказваме в поредния епизод на поредицата “Истории от Олимпийските игри”.

И още - когато си достатъчно лек, за да триумфираш с олимпийската титла - припомняме успеха на друга борцова легенда - Продан Гарджев. Двамата са сред българските звезди на олимпийските игри в Токио 1964 година.

Извън спортните хроники с японската столица свързваме и друго интересно събитие - първата в световната история олимпийска сватба е българска - между гимнастика Никола Проданов и лекоатлетката Диана Йоргова. Двамата сключват брак в олимпийското село по време на игрите през 1964 година в присъствието на знатни гости - гледайте уникални кадри и снимков материал от архива на МОК.

С телевизионната машина на времето правим бърза разхода през десетилетията, за да припомним кои са спортистите, имали честта да носят българското знаме по време на церемониите по откриването на олимпийски игри.

Завършваме вълнуващото поредното олимпийско пътешествие с поглед към големите шампиони и българските успехи на последните Летни игри - Токио`2020.

Едва ли сте забравили за първата ни шампионка от “Игрите на маските” - състезателката по карате Ивет Горанова, но все пак ще ви припомним за нейния път към титлата при дебюта на този спорт в олимпийската програма.

Вижте във видеото епизод 13 от поредицата “Истории от Олимпийските игри” излъчен на 19 януари 2023 г.

Още интересни истории от олимпийската поредица на БНТ:

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама мъже нападнаха дежурен лекар в спешното отделение в Хасково
Двама мъже нападнаха дежурен лекар в спешното отделение в Хасково
Лена Хеки-Грос спечели старта на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в Антхолц-Антерселва, Лора Христова се класира на 25-о място
Лена Хеки-Грос спечели старта на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в Антхолц-Антерселва, Лора Христова се класира на 25-о място