НОВИНИ

Очакват ни интензивни следобедни валежи в следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 11.05.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчев беше днешният вторник, но предстои промяна през следващите дни - очакват ни интензивни следобедни валежи, силни гръмотевични бури, възможни са и градушки.

Със слънце ще започне денят и в сряда. Минималните температури утре ще бъдат между 5° и 10°, максималните - между 22° и 27°, на морския бряг - от 17° до 20° . Температурата на морската вода е от 12° до 16°. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в северозападната половина от страната ще превали и прегърми. През нощта срещу четвъртък и на изток ще превали, но слабо.

Предупреждение за значителни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра, е обявено утре в западната половина от страната. Възможни са и градушки.

И в планините преди обяд ще е слънчево, но около и след обяд в масивите в западната половина от страната ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, но по време на гръмотевичните бури временно ще се усилва.

И в останалата част от Балканите, с изключение на Гърция, през втората половина на деня ще превали и прегърми, на места интензивно.

Значителни валежи се очакват и на Скандинавския полуостров, в Германия, в много райони от Централна Европа и в по-голямата част от Италия. Причината - обширен многоцентров циклон. Над Полша, Прибалтика, Беларус и северните райони от Европейска Русия ще е слънчево, но ще започне захлаждане.

У нас в близките дни минималните температури ще се повишават. Максималните ще останат почти без промяна, с изключение на събота, когато ще има стойности над 30 градуса. В часовете преди обяд над по-голямата част от страната ще е слънчево, но около и след обяд, както и преди полунощ, ще има райони с валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчват наградите ИКАР
Връчват наградите ИКАР
Виктория с жест към баща си в първата си репетиция за Евровизия
Виктория с жест към баща си в първата си репетиция за Евровизия