НОВИНИ

Очакват ни повече облаци - ще превали и прегърми

bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 12.05.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще останат почти без промяна - между 22 и 27 градуса. Малко по-топло в сравнение с вчера ще бъде само по Черноморието, където през целия ден ще остане слънчево. В останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

Предупреждение за значителни количества и силни гръмотевични бури е обявено във всички области от западната половина от страната. Възможни са и градушки.

През нощта и на изток ще превали и прегърми. Ще продължи да превалява все още и на места в Северозападна България. До сутринта валежите ще спрат, най-късно по Черноморието. Минималните температури утре ще бъдат между 8 и 13 градуса, а максималните ще бъдат между 22 и 27 градуса, по Черноморието - между 17 и 20 градуса.

Температурата на морската вода е от 14 до 16 градуса. През първата половина на деня ще е слънчево, но след обяд отново на много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. В Северозападна България ще има и гръмотевична дейност, и условия за градушки.

И в планините, в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, в отделни райони придружени от гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад.

На много места на Балканите, с изключение на Гърция, и утре ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Облачно, с валежи, на места и с гръмотевици, ще е времето в по-голямата част от Европа. Причината - обширен многоцентров циклон, който ще продължи да определя времето у нас и в близките дни.

Повече слънчеви часове ще има сутрин. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

В петък ще превали на повече места в югоизточната половина от страната, в събота на отделни места в планинските, а в неделя в централните райони. Температурите ще продължат бавно да се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи разби Удинезе и излезе на 2-то място в Серия "А"
Наполи разби Удинезе и излезе на 2-то място в Серия "А"
Александра Атанасова 11-а на европейското по артистично плуване в Будапеща
Александра Атанасова 11-а на европейското по артистично плуване в Будапеща