НОВИНИ

Очакват ни силни гръмотевични бури и нови интензивни валежи

bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 18.06.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за значителни количества дъжд и силни гръмотевични бури е в сила днес в източната половина от страната. Очакват се нови около 30-35 литра на квадратен метър. Причината - добре изразен циклон над Черно море, който определя времето в източните райони от Балканите.

Валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици, ще има и на много места в останалата част от страната. Остава и опасността от градушки. Ще бъде и ветровито, с умерен северен, в източните райони - временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса, в районите с повече слънчеви часове - до около 30°.

През нощта времето над страната ще остане предимно облачно, на много места с валежи. Ще има и гръмотевици. Минималните температури утре ще бъдат от 13 до 18 градуса, а максималните между 20 и 27 градуса.

Ще остане ветровито, с по-често значителна облачност. Ще има и валежи, на места в Западна и Северна България - временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, в крайните източни райони от изток-югоизток и ще бъде до умерен.

По Черноморието ще има значителна облачност и валежи. На отделни места и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде слаб.

Максималните температури ще бъдат 20 - 22 градуса. Температурата на морската вода е 19 - 21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините времето няма да е особено подходящо за туризъм и разходки. Ще е предимно облачно, ветровито, в много райони с валежи от дъжд.

За пореден ден в централните части от континента ще бъде слънчево и необичайно по-горещо - в Берлин 35 градуса утре. Слънчево ще бъде и почти навсякъде в Източна Европа - валежи и захлаждане в западните райони от Европа, както и в източните части от Балканите

У нас в неделя също ще има много райони с валежи, но в началото на новата седмица, ще вали на все по-малко места, а температурите бързо и съществено ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Програмата на Евро 2020 за 18 юни
Програмата на Евро 2020 за 18 юни
Показват бойни умения на средновековен фестивал във Варненско
Показват бойни умения на средновековен фестивал във Варненско